Як правильно готувати капусту броколі?

Багато хто з господинь замислюється, як приготувати капусту броколі, щоб зберегти її корисні властивості. Відомо, що цей овоч містить багато білків, вітамінів, клітковини та інших цінних для організму речовин. Регулярне споживання броколі сприяє схудненню, покращує активність мозку, додає бадьорості та енергії.

Як правильно готувати капусту броколі

Страви з капусти не потребують багато зусиль чи витрат часу — все дуже просто. Пропонуємо ознайомитись з нехитрими техніками, які допоможуть приготувати броколі смачно та зберегти максимальну кількість корисних речовин.

А всі інгредієнти, які знадобляться для страв із капусти броколі, можна у будь-який час купити в торгових центрах мережі METRO.

Як вибирати та готувати броколі

Якщо ви купуєте заморожену броколі, звертайте увагу на її колір: капуста повинна бути яскраво-зеленою без коричневих та жовтуватих плям. Якщо у капусті м’якеньке стебло, це може свідчити про довготривале зберігання, а отже — сумнівну свіжість.

Залежно від стану продукту — свіжого чи замороженого, варіння може зайняти різний проміжок часу. У будь-якому випадку приготування недовге, тому варто наглядати за процесом, не відволікаючись.

Відварюємо заморожену броколі

Броколі у замороженому стані — чудова можливість додати вітамінів у зимове меню та урізноманітнити страви. Ви можете придбати вже заморожену капусту в пакеті, або закупити свіжу в сезон та заморозити на майбутнє самостійно. У будь-якому випадку, коли ви витягнете її з морозилки для приготування, не розморожуйте — так ви збережете форму капусти, насичений смак та корисні властивості.

Насамперед закип’ятіть воду та підсоліть (на 1,5 літри води — одна столова ложка солі). Покладіть овоч у киплячу воду та відварюйте протягом 10–12 хвилин, не більше.

Варимо свіжу броколі

Готувати свіжу капусту способом відварювання — просто та швидко! Промийте продукт під краном, а потім залиште на 7–10 хвилин настоюватися у солоній воді. Розріжте або розділіть капусту на окремі суцвіття. Закип’ятіть воду в каструлі та покладіть суцвіття капусти — відварюйте протягом 5–7 хвилини. Відкиньте броколі на друшляк та ненадовго підставте під кран з холодною водою, щоб зберегти яскравий колір та насичений смак.

Готуємо на пару

Приготування броколі на пару не менш корисне, ніж відварювання. Помиті суцвіття капусти покладіть у зручну ємність — підсоліть, додайте трохи олії, перемішайте. Викладіть у пароварку та готуйте протягом десяти хвилин. Готові суцвіття можна подавати як гарнір ціленькими або перебити на блендері і зробити пюре.

Обсмажуємо капусту

Обсмажена броколі виходить смачною та хрусткою, якщо готувати її на оливковій олії. Для обсмажування достатньо 5–6 хвилин. Не забудьте підсолити страву за смаком!

Всі наведені способи допоможуть вам якнайкраще зберегти корисні властивості овочів та потішити близьких смачною й здоровою їжею. За бажанням ви можете приготувати й інші цікаві страви з капусти, наприклад, крем-суп, запіканку чи смажену броколі в клярі.