Як носити обручку і заручну каблучку після весілля

Романтична пропозиція руки й серця — момент, що дійсно запам’ятовується, а спогади про нього хочеться зберегти на довгі роки. І його символом стає заручна золота каблучка, яку наречений підносить майбутній дружині. А ось після весілля місце цього аксесуару займає обручка, яка також одягається на безіменний палець правої руки. Але як поєднати обидва ювелірні вироби, щоб вони виглядали дійсно красиво і доречно?

каблучка

Як носити заручну каблучку та обручку одночасно?

Деякі представниці прекрасної статі вважають за краще не носити після весілля прикрасу, яка була подарована на заручини. Вона залишиться символом любові та щастя, а надалі буде подарована дочці чи синові, щоб він зміг піднести каблучку своїй коханій. Але якщо немає бажання зберігати заручне кільце в скриньці з прикрасами, можна віддати перевагу одному з наступних варіантів:

  • На одному пальці. Хороше рішення, якщо ювелірні вироби поєднуються за стилем та формою — для цього бажано спочатку підібрати гармонійну пару. Розташування можна вибрати будь-яке, враховуючи особливості аксесуарів, що комбінуються. У тандемі цікаво виглядають тонкі, витончені вироби, які можуть бути доповнені коштовним камінням.
  • На іншому пальці. Обручка традиційно займає безіменний палець, але ж середній і вказівний все ще залишаються вільними. Це чудовий варіант на той випадок, якщо наречений трохи помилився з розміром і прикраса надто вільно сидить на тонкому пальчику своєї нової власниці.
  • На лівій руці. Універсальний варіант, який належить до найпоширеніших — більшість дівчат віддають перевагу саме йому. Це зручно, красиво та стильно, і не доводиться мізкувати над тим, як поєднати різні за стилем ювелірні вироби.

Цікавим рішенням стане і носіння прикраси на ланцюжку замість кулона чи підвіски. Але цей варіант допустимий тільки з повністю гладкими виробами, без великих елементів або масивних дорогоцінних каменів, що виступають. Подібні ювелірні аксесуари мають приголомшливий вигляд, але здатні подряпати ніжну шкіру.

каблучка

Чи варто знімати заручну каблучку після весілля?

Існує чимало забобонів, згідно з якими заручну каблучку не можна носити після весілля та потрібно обов’язково зняти, вирушаючи до РАЦСу. Але все залежить виключно від побажань власниці: якщо прикраса дійсно подобається і розлучатися з нею категорично не хочеться, можна обрати цікавий спосіб її обіграти. І це ніяк не вплине на тривалість сімейного життя, в чому успішно переконалися мільйони заміжніх жінок з усього світу.