Як захистити власне авто від усіх ризиків

Кожен власник автомобіля піклується про свій транспортний засіб і прагне уникати можливих ушкоджень. Проте неприємності з машиною усе ж таки трапляються, і тоді доводиться шукати гроші на ремонт авто. З урахуванням зростання цін це можуть бути занадто великі суми.  Передбачати появу таких критичних ситуацій складно і навіть неможливо. Але уникнути їх наслідків цілком реально. І зробити це можна за допомогою страхового поліса КАСКО, який захищає фінансове благополуччя власника автівки.

автострахування

Коротко про особливості КАСКО

Основне завдання автострахування КАСКО — допомогти водію отримати кошти на ремонт авто, пошкодженого внаслідок ДТП, пожежі, затоплення, стихійного лиха, дій зловмисників. Перелік випадків, які є страховими, узгоджуються на етапі оформлення договору.  

Якщо водій завчасно придбає поліс КАСКО, то для нього не буде важливо, хто є винуватцем ДТП. У будь-якому разі страхова компанія покриє всі витрати на ремонт застрахованого автомобіля. Заплативши один раз за поліс, протягом року можна вже не перейматися тим, що доведеться ремонтувати своє авто після аварій, стихійних лих. У результаті з’являється не тільки відчуття надійного захисту автомобіля, а й спокій щодо ймовірних фінансових втрат.

автострахування

Види та вартість КАСКО

Добровільне автострахування може бути повним, а може бути частковим. Повний пакет дає максимальний захист, адже до договору включено велику кількість можливих страхових випадків. Базовий тариф коштуватиме дешевше, оскільки захищатиме від наслідків меншої кількості ризиків.

На відміну від автоцивілки (обов’язкового страхування відповідальності водіїв) тарифи на добровільне страхування визначає не держава, а страхові компанії. Вони розраховують коефіцієнти, формують знижки та акційні пропозиції.

На формування ціни КАСКО, крім стандартних пунктів — моделі авто та місця реєстрації, можуть вплинути такі фактори:

  • кількість включених до договору страхових ризиків. Приміром, СК VUSO пропонує своїм клієнтам включити покриття внаслідок воєнних дій (до 10 % від вартості авто);
  • місце майбутнього ремонту. Це може бути сервісний центр або звичайна СТО. Ця умова також обговорюється на етапі підписання договору;
  • компенсація прокату авто на час ремонту;
  • статистика викрадення машин для конкретного регіону України та для окремих моделей;
  • стаж безаварійного керування. У деяких компаніях запропонують знижки, якщо людина довгий час їздила без аварій;
  • кількість водіїв, включених у поліс;
  • наявність та розмір франшизи. Чим вона більша, тим меншою буде стартова ціна поліса.

Зменшити вартість страховки можна, якщо виключити з договору ті страхові випадки, які клієнт вважає для його машини малоймовірними, а також якщо оснастити свою машину надійними засобами проти викрадення, починаючи від простої сигналізації або центрального замку і закінчуючи іншими, складнішими системами.

Де придбати страховий поліс КАСКО

Якщо в планах застрахувати свою машину від усіх ризиків, варто звернути увагу на фінансовий стан страхової компанії, оцінити її надійність в цілому. Потім детально вивчити запропоновані програми та порівняти їхні умови. Наприклад, надійним страховиком є СК VUSO. Ця організація працює на ринку України вже понад 20 років. І не просто працює, а намагається зробити свій сервіс максимально зручним для своїх клієнтів. І вони відповідають взаємністю — понад 90 % людей, які звернулися до цієї організації, задоволені її послугами. Наразі СК VUSO активно допомагає своїм клієнтам впоратися з проблемами, зумовленими воєнним станом. З нею ви точно зможете захистити власне авто від усіх ризиків.