Мені не дали кредит, у чому справа?

Вам потрібні гроші, ви прийшли до банку за кредитом, але отримали відмову. Якщо йдеться про невелику суму, нічого страшного — завжди можна отримати її на сайті https://clickcredit.ua/. У цьому мікрофінансовому сервісі вам, скоріше на все, не відмовлять. Однак отримати позику на велику суму (понад 15000 грн) там не можна. І взагалі цікаво, чим незадоволені співробітники банку? Відразу підкреслимо — вони не зобов’язані роз’яснювати причини відмови та, швидше за все, робити цього не стануть. А причини можуть бути різними.

Мені не дали кредит, у чому справа?

Помилки в анкеті

Якщо позичальник щось наплутав у документах, які надав до банку, кредиту йому не бачити. Швидше за все, перевіряльники запідозрять його у спробі шахрайства.

Порадити тут можна лише одне — вказуючи свої дані, будьте уважні.

Негативна кредитна історія

Це найпоширеніша причина. У кредитній історії (КІ) зібрані всі дані про те, коли, у кого і які позики брала людина, а також з якою акуратністю вона їх повертала. Якщо колись вона допускала прострочення, розплачувалася невчасно, КІ вважається поганою. Тим більше якщо на людині й досі висить прострочений борг. З поганою історією шанси отримати кредит дуже малі.

До людей, які раніше ніколи кредити не брали, тобто не мають жодної історії, банки ставляться з обережністю. У цьому випадку банк прийматиме рішення, уважно оцінюючи інші фактори, і можливо, запропонує невелику суму.

Підкоригувати КІ на краще можна використовуючи позички в мікрофінансових організаціях (МФО) — вони менш прискіпливі. Треба брати позики та вчасно їх повертати, і це буде відображено у КІ.

Непогашена заборгованість

Ще один типовий випадок. Навіть якщо у людини ідеальна КІ, але на неї вже висить великий кредит (ще не прострочений!) нову позику можуть і не дати. Адже незрозуміло чи впорається клієнт із додатковим борговим навантаженням.

Тут порада проста — краще брати нові кредити після того, як повернеш старі.

Вік

В різних банків різне ставлення до віку потенційних клієнтів. Одні дають кредити з 21 року, інші — з 23 років, для одних граничний вік — 65 років, для інших — 70. Що ж, це їхнє право.

Що робити? Просто піти до іншого банку.

Низька платіжна надійність

Цілком природно, що банк оцінює вашу можливість повернути кредит. Тому він вимагає довідки про доходи, тому цікавиться вашим сімейним станом. Висока зарплата — добре. Під вашою опікою старі родичі або інваліди — погано.

Банк може насторожувати й професія позичальника. Наприклад, якщо вона пов’язана з високим ризиком для життя. Негативно оцінюється також часта зміна місць роботи.

Будь-який з цих факторів або їх комплекс можуть стати причиною відмови.

У цьому випадку потрібно шукати інший банк або звертатися до МФО, які дають невеликі позички та, внаслідок цього, набагато лояльніші.