Кухонна мийка: яку вибрати і на що звернути увагу перед покупкою

Правильний вибір мийки для кухні дуже важливий для зручності подальшого використання кухні. Це знають всі, хто готує та випікає. Стаціонарні та інтернет-магазини рясніють різноманітними моделями, вихваляючи кожну з них. Але як вибрати ту, яка дійсно буде найкращою?

Кухонна мийка

Види кухонних мийок: матеріали виготовлення

Першим кроком, вибираючи мийки кухонні, є вибір матеріалу. Тут виробники кухонних мийок пропонують кілька рішень. На прилавках магазинів можна знайти:

  • Сталеві мийки. Вони виготовлені з емальованої сталі, на сучасних моделях не видно плям і бруду, сталь легко чиститься, стійка до високих температур і кислот. Однак при виборі сталевої мийки потрібно пам'ятати про її недоліки. Це пристрої з низькою стійкістю до механічних пошкоджень, які також схильні до потемніння. Вони також вимагають трудомістких процедур по догляду. Сталеві мийки зазвичай є доповненням кухні в сучасному або індустріальному стилі.
  • Гранітні мийки — це моделі з композиту, що представляють собою суміш декількох мінералів. Довговічність і міцність композитних мийок залежить від їх якості. Якісні вироби стійкі до плям, високих температур, механічних пошкоджень та інших відколів. Мийки з граніту дуже легко утримувати в чистоті, вони не вимагають занадто багато процедур по догляду. Вони доступні в багатьох кольорах, завдяки чому їх легко адаптувати до кухні в будь-якому стилі.
  • Керамічні мийки — кераміка стає все більш популярним матеріалом на кухні. Сучасні технології виробництва керамічних мийок роблять їх легкими у догляді і естетичними. Вони зроблені з глини, яка обпалюється при дуже високій температурі. Важливим недоліком керамічних мийок є те, що їх дуже легко пошкодити, і при цьому ціна на них досить висока. Раковини з цього матеріалу найчастіше зустрічаються на кухнях в ретро стилі.

Способи монтажу раковини

Кухонні мийки можна встановити наступним чином:

  • монтаж на корпус шафи (найпростіший і зручний спосіб, так як не вимагає точного вирізання верху);
  • поклавши їх на прорізаний отвір у стільниці;
  • шляхом кріплення їх на спеціальній рамі безпосередньо до стіни.

Вирізаючи отвір у стільниці для вбудовування раковини, не забудьте точно виміряти отвір. Дуже часто виробники мийок включають спеціальний шаблон або точні розміри, які допоможуть у монтажі. Неточне вимірювання "на око" може привести до низької стійкості мийки або в крайньому випадку до необхідності покупки нової стільниці. Також варто добре просочити краї стільниці перед врізною мийкою, а потім ущільнити силіконом місце стику стільниці та мийки. Це допоможе запобігти протікання води й потрапляння її на стільницю.