Як знайти роботу на складі

Робота на складі може потребувати різних навичок, оскільки роботи можуть бути різними: від карщика до упаковщика. Відповідно, треба уважно читати вимоги роботодавців і вміти складати гарно своє резюме.

Умови праці пакувальником

Різна робота на складі в Польщі може бути тому, що склади бувають відмінні: на фабриках харчової промисловості (м'ясної, рибної, молочної, кондитерської та інших), сортування посилок, меблеве виробництво, будівельне виробництво, фармацевтичні склади ліків, супермаркетів, великі інтернет-магазини, склади легкої промисловості та інші. Склади із тяжким вантажем зазвичай запрошують на роботу лише чоловіків у гарній фізичній формі. Є досить легкі роботи, наприклад пакування свічок.

робота на складі

Дуже багато вакансій є для пакувальників. Умови праці будуть наступні.

  • Вік, стать. Вакансії є для чоловіків, жінок і сімейних пар. Деякі вакансії розраховані лише на студентів. Інколи показують чітке обмеження по віку.
  • Заробітна плата. 18-20 злотих на годину.
  • Графік роботи. Пропонують від 8 до 12 робочих годин на добу, 6 днів на тиждень. Інколи є нічні зміни і можна отримати навіть 290 робочих годин на місяць. Такі варіанти гарні для тих, хто хоче і може багато працювати і заробляти.
  • Можлива організація трансферу до роботи, компенсація проїзного квитку.
  • Житло пропонується або ж за рахунок роботодавця, або за власний кошт. Можливий варіант безкоштовного житла, лише платити треба за комунальні послуги.
  • Основні обов'язки. Пакувальники зазвичай пакують вироби у коробки, займаються палетуванням, стікеруванням, сортуванням, прийняттям товару, підготовкою замовлення. Все залежить від специфіки підприємства.
  • Мова. Розмовний рівень польської мови бажаний. 
  • Працевлаштування офіційне.
  • На виробництвах харчової промисловості необхідно мати санітарну книжку.

Але можна працювати не лише пакувальником.

Карщик на складах у Польщі

Ця робота має більшу оплату праці і більші вимоги. Це машиніст, який керує автонавантажувачами різного типу і повинен мати водійські права євростандарту (польське UDT). Додатково роботодавець може ставити обов'язковою умовою знання мови на розмовному рівні. Погодинна ставка буде вже 20-30 злотих за годину в залежності від досвіду і обов'язків.

Обов'язки основні: розвантаження товару, завантаження товару, підготовка товару. Інколи можуть давати додаткову роботу, про це треба також уточняти заздалегідь. Часто потребують досвід роботи керування каром.

Компанії можуть надавати житло, форму, взуття, трансфер, медогляд. Обмеження по віку зазвичай до 55 років.

Отже, на складі можна працювати у різних сферах промисловості і обрати підходящу для себе професію за досвідом роботи і різним фізичним рівнем навантаження.