Самостійна боротьба із залежністю – шлях у нікуди

Чи знаєте ви, що різні залежності – проблема сучасного суспільства? Невід'ємною необхідністю є лікування наркозалежних людей, відновлення нормального способу життя, соціальних зв'язків. Проблема наркотичної залежності є досить серйозною не лише для здоров'я, але й для сім'ї, близьких, друзів такої людини. Самостійно не впоратися: краще звернутись до реабілітаційного центру для наркозалежних у Львові, щоб отримати адекватне лікування.

Самостійна боротьба із залежністю – шлях у нікуди

Чи виправиться наркоман самостійно?

Психологи кажуть, що залежність – гірша, ніж шлях у нікуди, адже це реалізація розпачу та порожнечі. Люди, які самостійно намагаються впоратися із наркозалежністю, приречені на невдачу. Причини на це такі.

  1. Наркотики та алкоголь мають фізичну природу залежності. Вона криється в тому, що для досягнення звичного стану ейфорії організм вимагає дедалі більше речовини. Самостійно кинути шприц чи пляшку практично неможливо через силу таких залежностей.
  2. Наркотики і алкоголь мають на мозок згубний вплив. Це призводить до порушень його функції, що негативно впливає на психічний стан наркомана, забирає можливість приймати виважені рішення. Наркозалежний не здатний самостійно відмовитися від вживання.
  3. Наркотична залежність є поширеною причиною руйнування сім'ї, відносин. Як наркомани, так і алкоголіки часто демонструють негатівізм у поведінці, нехтують обов'язками, стають ініціаторами конфліктів, не можуть відповідати за свої вчинки. Це пригнічує психоемоційний стан членів сім'ї, викликаючи у рідних почуття розпачу, безпорадності.

Все ще вважаєте за краще миритися зі своєю проблемою і приховувати залежність від оточуючих? Цим ви позбавляєте себе можливості отримати справжню професійну допомогу. Чи вартий шлях у прірву того, щоб на короткий час зберегти своє «я», уникаючи засудження з боку суспільства? Це тільки посилить проблему, зробить лікування ще складнішим.

Професійна допомога – це важливо

Якщо ви чи хтось з ваших близьких стали жертвою наркотичної чи алкогольної залежності, не соромтеся звернутися до фахівців реабілітаційного центру https://mednarkoclinic.com.ua/likuvannya-narkomaniyi-lviv/. Там є все необхідне для ефективного лікування.

  1. Кожен пацієнт отримує індивідуальну увагу, кожен план лікування – унікальний, з урахуванням особливостей та потреб залежної людини.
  2. Шлях до здоров'я не обходиться без психологічної підтримки.
  3. Конфіденційність особистої інформації пацієнта забезпечена.
  4. Лікарі застосовують різні методики лікування наркозалежності.
  5. Наркозалежні перебувають у оточенні людей, які страждають від тієї самої проблеми. Це перший крок до прийняття, розуміння та успішної реабілітації.

Наважтеся подолати залежність і повернутись до повноцінного життя: зробіть перший крок на цьому довгому, але успішному шляху!